İçeriğe geç

Müstelzimdir Ne Demek

Müstelzim ne demek hukuk?

16. yüzyılda literatüre giren Müsteltzim kelimesi, bir şeyin gerçekleşmesini veya sağlanmasını gerektiren şey anlamına gelmektedir.

Müsteli ne demek?

“Şikayetçi” ne anlama geliyor? Türk dil birliği anlamında “şikayetçi” “şikayet etmek”, “şikayet etmek” anlamına gelir.

Mülâzım olmak ne demek?

Mülâzım-ı evvel (Osmanlı Türkçesi: ملازم اول), Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında kullanılan bir askeri rütbe olup, bugünkü üsteğmen rütbesine karşılık gelmektedir.

Cezası müstelzim ne demek?

Son zamanlarda anlamı üzerinde çokça düşünülen kelimelerden biri olan müstelzim ne anlama geliyor? Müstelzim kelimesi TDK’ya göre ne anlama geliyor? Müstelzim kelimesinin kökeni nedir? Müstelzim kelimesinin TDK’ya göre kaç anlamı var? – Kesinlikle gizli dosya bilgilerinin ifşa edilmesi de suçtur.

Müstesna ne demek hukuk?

Sıra dışı, norm dışı, ayrı, başkalarından farklı, ayrıcalıklı. Kişinin kendisini ilgilendiren belirlemeler.

Müktesebat hakkı nedir?

Edinim, elde etme ve güvence altına alma anlamına gelirken, acquis deneyim ve gözlem yoluyla edinilen bilgi ve birikim anlamına gelir. 14. yüzyılda literatüre giren bu kelimenin tekil hali “edinilmiş” olarak yazılır.

Davada müşteki ne demek?

Başka bir deyişle, “şikayetçi” şikayetçi anlamına gelir; bir suçtan zarar gören ve bir suçun kurbanı olan kişi. Şikayetçi terimi ceza hukukunda yaygın olarak kullanılan bir terimdir.

Müstevli ne demek tarih?

Cevap: Bir yeri işgal eden ve kontrolünü ele geçiren kimse (herhangi biri, devlet, ordu, vb.)

Müstefil ne demek?

“Emekli kalan” tabiri, DHY tarafından atanan ancak hiçbir zaman hizmete başlamayan kişiler için kullanılır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda “atanan ancak istihdam edilmeyen” tabiri yer almaktadır.

Mulazemet ne demek?

Eserin ana temasını oluşturan anlamda mülazemet, medrese eğitimini yüksek bir dereceyle tamamlayarak mezun olan bir öğrencinin ilmiye teşkilatında herhangi bir göreve girebilmesi için medresedeki hocalarından biri tarafından bir deftere kaydedilmesi ve dolayısıyla atanmasını beklemesini ifade eder.

Mütehassıs olmak ne demek TDK?

“Mutehassis” kelimesi Arapça kökenlidir ve Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “تَحَسَّسَ” (tehassesa) fiilinden türemiştir ve “hissetmek, hissetmek” anlamında kullanılır. Anlamı: “Uzman”ın, duygularını kolayca hisseden ve bunların kendisini yoğun bir şekilde etkilemesine izin veren duygusal olarak etkilenen kişi anlamına geldiği anlaşılmaktadır.

Mülazım ne demek Osmanlıda?

[1] Teğmen. [2] Osmanlı İmparatorluğu’nda bir askeri rütbe.

Meşhut anlamı nedir?

Meşhut kelimesi Arapça kökenli olup “işhat” ve “şahit” kelimeleriyle aynı kökten gelmektedir. Kelime anlamı olarak görülen, gözlenen, şahit olunan demektir.

Tahmil nedir?

Tahmil ve Evliye kelimelerinin tam karşılığı yükleme ve boşaltmadır.

Ecnebi kadın ne demek?

Yabancılar, başka ülkelerden gelen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilerdir.

Mutazammın ne demek hukuk?

içeren, dâhil olan, kapsayan, kapsamlı. Üzerine alan, tazminatı kabul eden.

Müstedi ne demek hukuk?

Ceza davalarında, hem işlediği iddia edilen suçtan sanık olan, hem de kendisinden şikâyetçi olan kişiden şikâyetçi olan kişiye verilen unvandır.

Müteferri ne demek hukuk?

İki taraf arasında bir şeyin verilmesini, yapılmasını veya yapılmamasını gerektiren yasal bir bağdır. Dağ, yüksek tepe. Bir suç işleyen kişilerin karşılaştığı tepkidir, yani kanunun suç işleyen herkese sağladığı yaptırımdır.

Mütehammil ne demek hukuk?

(ﻣﺘﺤﻤّﻞ) sıf. (teḥammul muteḥammil, “dayanmak, katlanmak” kelimesinden) Dayanma, taşıma, tahammül etme, direnme: Ruhi’nin göçünüzün taşıyıcısı olduğunu / sizi görmek istemedikçe peşinizden gelemeyeceğini (Rûhî-i Bağdadî) hatırlayın. Başka bir deyişle: Bir şeyden faydalanan, onun sonuçlarına da katlanacaktır (Cevdet Paşa).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Güneykent Escort