Epoksi ile ne yapıştırılır?
Tüm metallere, çelik, paslanmaz çelik, alüminyum, pirinç, demir ve kalay üzerine uygulanabilir. (PP, PE ve Teflon yüzeyler için uygun değildir.) Kırık mobilyalarda, ev aletlerinde, oyuncaklarda ve arabalarda kullanılabilir. Ekipman, makine veya dökümlerdeki çatlakları ve kırıkları, pompa ve vana gövdelerini onarır.
Epoksi suya dayanıklı mı?
Epoksi zemin kaplamasının suya dayanıklı olup olmadığını merak eden çoğu kişi, kaplamayı uygulamadan önce malzemenin özellikleri hakkında araştırma yapar. Epoksi reçine, gözeneksiz, kompakt yapısı sayesinde suyu tutmaz ve suyun zeminin altına akmasını engeller.
Epoksi evde kullanılır mı?
Özellikle diş sağlığında önemli rol oynar. Daha sonra epoksi reçine kullanımı inşaat, sanayi, mobilya ve aksesuar sektörlerine yayıldı. Hatta denizcilik sektöründe tekne ve güverte onarımlarında sıklıkla tercih edilir. Epoksi reçine ayrıca evlerde ve amatör mücevher atölyelerinde de kullanılır.
Epoksi malzemesi nerelerde kullanılır?
Beton zeminlerde kullanıldığında dayanıklı, parlak ve pürüzsüz bir yüzey oluşturur. Ayrıca çatlak ve deliklerin kapatılması ve onarılması gibi işlemlerde de kullanılır. Mobilya ve dekorasyon: Epoksi reçine, mobilya endüstrisinde masa, sehpa ve tezgah gibi yüzeyleri kaplamak ve korumak için kullanılır.
Epoksi hangi yüzeye yapışmaz?
Plastik aksamlara (örneğin; Pleksiglas, Kestamid, Derlin veya yoğurt kapakları) yapışmadığı gibi demir yüzeylere, mermer ve fayans yüzeylere de yapışmaz. MDF kaplama yüzeyine veya mumlu kağıda yapışmaz.
Epoksi kaç günde sertleşir?
Kuruma süresi: Kalınlığa bağlı olarak 4-6 saat. Üzerine kat uygulamadan önce en az 18 saat beklemelisiniz. Mekanik dayanımına 4-6 günde ulaşır.
Epoksi ömrü kaç yıldır?
Epoksi zemin kaplama sisteminin ömrü kalınlığına, kullanımına ve bakımına bağlı olarak değişir. Genellikle epoksi zeminler 10 ila 20 yıl arasında dayanır; yoğun trafik alanlarında çabuk aşınan ve çatlayan boyalı beton zeminlerden çok daha uzundur. Epoksi zemin kaplama sisteminin ömrü kalınlığına, kullanımına ve bakımına bağlı olarak değişir. Genellikle epoksi zeminler 10 ila 20 yıl arasında dayanır; yoğun trafik alanlarında çabuk aşınan ve çatlayan boyalı beton zeminlerden çok daha dayanıklıdır.
Epoksinin altına ne konur?
Solvent içermeyen, düşük viskoziteli, yüksek mukavemetli iki bileşenli epoksi esaslı astar malzemesidir ve epoksi boyaların, poliüretan boyaların ve su geçirmez ürünlerin altına astar olarak kullanılır. ÖZELLİKLERİ: Solvent içermez. Seramik, mermer ve metal gibi yüzeylere uygulanabilir.
Epoksi sıcakta mı kurur soğukta mı?
Epoksi reçinenin normal şekilde kuruması için 18 ila 24 derecede tutulması gerekir. Elbette 18 derecede kuruma hızı 24 derecede kuruma hızıyla aynı değildir. Ancak bazı durumlarda epoksi reçinesi kemikleşebilir.
Banyoya epoksi yapılır mı?
Seramik üzerine uygulanan epoksi reçine, zeminin parlak, kaymayan ve dayanıklı bir yüzeye sahip olmasını sağlar. Bu nedenle, banyo ve mutfak gibi yoğun trafiğe sahip alanlarda seramik üzerine epoksi kaplama uygulamak çok faydalıdır.
Epoksi yaparken nelere dikkat edilmeli?
Epoksi reçine uygularken akılda tutulması gerekenler: Epoksi reçine kanserojen değildir. Ancak, uzun süreli temas alerjiye neden olabilir. Bu nedenle, epoksi reçine ile çalışırken eldiven giyin (kauçuk cerrahi eldivenler, bulamazsanız ucuz naylon eldivenler) ve cilt temasından kaçının. Gözlerinizi çok iyi koruyun, asla kirlenmemelidirler.
Epoksi fiyatı ne kadar?
FiyatEpoksi reçine 300 GR. 175,00 TL.Epoksi reçine 750 GR. 285,00 TL. Epoksi reçine 30 KG. 8.850,00 TL Epoksi reçine 7,5 KG. 2.400,00 TL Epoksi reçine 1,5 KG. 485,00 TL. Epoksi reçine 15 KG. 4.
Epoksi ile neler yapabilirim?
Epoksi reçine zemin kaplamaları epoksi reçinenin en yaygın kullanıldığı alandır. Epoksi malzemeler yüzey kaplama, boyama, çelik takviye ve betonarme yapıların onarımı gibi birçok alanda yapıştırıcı olarak kullanılabilir. Ayrıca zemin kaplama malzemesi olarak da dikkat çekmektedir.
Fayans üzerine epoksi uygulanır mı?
Epoksi, doğru şekilde ve doğru katkı maddeleriyle kullanıldığında ahşap, seramik, fayans ve cam gibi hemen hemen her türlü yüzeye kolaylıkla uygulanabilir.
Epoksi fırça ile sürülür mü?
Uygulama Yöntemi: Epoksi astar boya farklı uygulama yöntemleri kullanılarak uygulanabilir. Fırça, rulo veya sprey yöntemi kullanılabilir.
Epoksi ne ile karıştırılır?
Epoksi sistemlerinin sertleşebilmesi için reçine ve sertleştiricinin kimyasal reaksiyona girmesi gerekir. Epoksi reçinesi kullanırken karıştırma önemli bir adımdır. Kimyasal reaksiyonun düzgün bir şekilde ilerlemesi için reçine ve sertleştiricinin karışımda homojen bir şekilde dağılması gerekir.
Epoksi ile neler yapabilirim?
Epoksi reçine zemin kaplamaları epoksi reçinenin en çok kullanıldığı alandır. Epoksi malzemeler yüzey kaplama, boyama, çelik donatı ve betonarme yapıların onarımı gibi birçok alanda yapıştırıcı olarak kullanılabilir. Ayrıca zemin kaplama malzemesi olarak da dikkat çekmektedir.
Epoksi plastiğe yapışır mı?
Özellikle ahşap, metal, plastik ve seramik gibi malzemelerin yapıştırılması için uygundur. Epoksi reçine dolgusu olarak da bilinen bu yapıştırıcı, suya ve kimyasallara dayanıklıdır ve yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Bu nedenle, güçlü ve dayanıklı bağlar için epoksi yapıştırıcı tercih edilmelidir.
Epoksi yapıştırıcı ne kadar güçlü?
Metalset A4 Yüksek Mukavemetli Epoksi Yapıştırıcı – TüpAğırlıkça Karışım Oranı1A:1BSıkıştırma Katsayısı11,03 Bar (160.000 psi)Gerilim Katsayısı11,07 Bar (165.000 psi)Sıkıştırma Direnci0,5171 Bar (7.500 psi)Çökme Direnci1/4 inç.