Online check-in yaptım havalimanında yapmanız gerekenler nelerdir?
Online check-in işlemini tamamladıktan sonra, biniş kartı barkodunuzu güvenlik görevlilerine göstererek uçağa binebilirsiniz. Ancak, kabin bagajı boyutlarına uymayan bir bagajınız varsa, lütfen bunu check-in kontuarındaki görevliye teslim etmeniz ve uçuştan önce bagaj teslim alanına bırakmanız gerektiğini unutmayın.
Check-in yaptıktan sonra ne yapılır?
Check-in’den sonra yapmanız gerekenler: Check-in işleminin ardından, uçağa hangi kapıdan bineceğinizi ve uçakta hangi koltuk numarasında oturacağınızı belirten biniş kartınızı ve bagaj makbuzunuzu alacaksınız. Ayrıca, kimlik kartınızı, ehliyetinizi veya pasaportunuzu hazır bulundurun.
Online check-in yapınca kontuara gitmek gerekir mi?
Çevrimiçi veya bir kioskta check-in yaptıysanız ve teslim edilecek bagajınız yoksa, kontuarda durmadan doğrudan kapıya gidebilirsiniz. Mobil biniş kartınızı getirmeyi unutmayın. Ayrıntılı bilgi için bagaj sayfamıza bakın.
Check-in yapınca kaç dakika önce?
Yurt içi uçuşlar için kontuar check-in kalkıştan 45 dakika önce, uluslararası uçuşlar içinse kalkıştan 60 dakika önce kapanır. Online check-in kalkıştan 60 dakika önce kapanır. Uluslararası ve yurtiçi uçuşlar için uçağa biniş kalkıştan 20 dakika önce kapanır.
Telefondan check-in yapınca ne oluyor?
Biniş kartı: Online check-in işlemini tamamladıktan sonra biniş kartınızı yazdırabilir veya mobil cihazınıza kaydedebilirsiniz. Bu şekilde biniş kartınızı almak için havaalanında tekrar sıra beklemenize gerek kalmaz.
Havalimanına kaç saat önce gidilmeli?
Özetle, havalimanına ne kadar erken gitmeniz gerektiği birçok faktöre bağlı olmakla birlikte, genel olarak konforlu ve sorunsuz bir yolculuk için uçuş saatinizden en az 2-3 saat önce havalimanında olmanız yeterlidir.
Online check-in yapınca bilet almaya gerek var mı?
Online check-in yapmadan önce uçak biletinizi satın almanız gerekmektedir.
Uçağa en son kaç dakika kala binilir AJet?
Yurt içi seferlerde uçuş saatinizden en az 45 dakika, yurt dışı seferlerde ise uçuş saatinizden en az 60 dakika önce biniş kartlarınızı almanız ve bagaj işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.
Uçağa parfüm alınır mı?
Orijinal ambalajında ve 100 ml’den az kapasitede olması koşuluyla parfüm, deodorant veya kontakt lens solüsyonu gibi yasaklı sıvıları kabine getiremezsiniz. 100 ml’den büyük kutular, daha az sıvı içerseler bile kabine alınmaz.
Bagaj varsa online check-in yapılır mı?
Yanınızda bulundurmanız gerekir. Havaalanına zamanında ulaşın: Online check-in yaptırmış olsanız bile, iç hat uçuşları için en az 2 saat, dış hat uçuşları için ise en az 3 saat önceden havaalanına varmanızı öneririz. Özellikle bagajınız varsa, bagaj teslim işlemlerini tamamlamanız gerekecektir.
Kontuar ne demek kısaca?
Kontuarlar, yolcuların havaalanında check-in işlemlerini tamamlamaları için ayrılmış alanlardır. Havaalanında havayolu kontuar alanları vardır. Bagajınızı bırakıp check-in yapabileceğiniz yer burasıdır. Bir kontuar görevlisi bagajınızın check-in ve tesliminde size yardımcı olacaktır.
Online uçak bileti aldım havaalanında ne yapacağım?
Özellikle sadece el bagajıyla seyahat ediyorsanız, çevrimiçi check-in yapabilir ve havaalanında sıra beklemeden doğrudan güvenliğe gidebilirsiniz. Ancak bagajınız varsa, check-in yaptıktan sonra bagajınızı teslim etmeniz gerekeceğini lütfen unutmayın.
Uçağa en geç kaç dakika kala binilir?
Online check-in kalkıştan 24 saat önce başlar ve kalkıştan 90 dakika önce sona erer. Online check-in yaparsanız, bagaj ve havalimanı güvenlik işlemleri nedeniyle iç hat uçuşları için kalkıştan 2 saat önce, dış hat uçuşları için kalkıştan 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
Havaalanına neden 2 saat önceden gitmek gerekir?
Yurt içi uçuşlarda kalkıştan 45 dakika, uluslararası uçuşlarda ise kalkıştan 60 dakika önce bagajınızı teslim etmeli ve check-in işlemlerini tamamlamalısınız. Bu nedenle, yurt içi uçuşlarda kalkıştan 1 saat, uluslararası uçuşlarda ise kalkıştan 2 ila 3 saat önce havalimanında olmanız çok önemlidir.
Uçağa ne alınmaz?
Uçağa kesici, bıçaklayıcı, yanıcı, aşındırıcı veya ezici nesneler hiçbir sebeple alınamaz. Ayrıca ilaç gibi temel bir madde için reçete de taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak reçetesiz veya doktor raporu olmayan ilaçların uçak kabinine alınmasına izin verilmez.
Online check-in yapınca bilet almaya gerek var mı?
Online check-in yapmadan önce uçak biletinizi satın almanız gerekmektedir.
İnternetten alınan uçak bileti havaalanında ne yapacağım?
Özellikle sadece el bagajıyla seyahat ediyorsanız, çevrimiçi check-in yapabilir ve havaalanında sıra beklemeden doğrudan güvenliğe gidebilirsiniz. Ancak bagajınız varsa, check-in yaptıktan sonra bagajınızı teslim etmeniz gerekeceğini lütfen unutmayın.
Check-in yaparken belge no nedir?
Bazı durumlarda pasaporta ihtiyacınız olacak, diğerlerinde ise ehliyet gibi bir kimlik kartı yeterli olabilir. Çevrimiçi check-in yaparken, havayolları kimlik numaranızı ve son kullanma tarihini isteyecektir.
Check-in yaptım biniş kartı nasıl alınır?
2. Havaalanında biniş kartınızı nasıl alırsınız: Havaalanına gittiğinizde, fiziksel biniş kartınızı kiosklardan ve kontuarlardan alabilirsiniz. Havaalanında check-in yapmak istiyorsanız, bunu havayolu kiosklarından veya kontuarlarından yapabilir ve biniş kartınızı yazdırabilirsiniz.